Alla råd du behöver för första gången sex

- Dec 02, 2019-

1. Falsa inte en orgasm.

Jag vet att popkulturen har ingripit i oss allt behovet av att klaga och vrida av glädje vid varje enskild beröring, men gör dig själv en tjänst längs linjen och ställ inte stången för en orgasm via kyss direkt. Tammelleo säger att detta ärframföralltviktigt första gången du har sex med en ny partner. Du vill inte skapa några orealistiska standarder, särskilt eftersom mångakvinnor har inte orgasmerförsta gången de har sex med en ny partner.

2. Var bekväm att ställa frågor.

Oavsett om det är din första eller femtionde tid att ha sex, är det värsta du kan göra att gå in på det med antagandet att du vetalltom vad din partner vill ha. Ingen mängd slumrande fest skvallrar omblåsa jobboch att ge massiva hickor kan förbereda dig för vad din partner faktiskt kommer att bli i. Det enda sättet att ta reda på är att fråga dem: Gillar de oralsex, eller vill de hellre lämna det från menyn? Skulle de hellre hamusiken på eller av? Att inte ställa frågor visar bara din partner att du bryr dig, utan det kan också uppmuntra dem att göra detsamma - vilket gör hela upplevelsen bättre för alla.

3. Vet att sex aldrig ska skada.

GG quot; Många kvinnor tror att första gången de har sex kommer det att vara smärtsamt," säger Tammelleo." Även om det kan vara lite obekvämt och besvärligt, borde det verkligenintevara smärtsam."

Tammelleo tillägger att" hundratals kvinnor" har berättat för henne att när de hade penetrerande sex för första gången kändes det som att deras partner var" träffar en tegelvägg." Vilket är absolut inte hur detta borde känna. Lube är ett absolut måste-ha (mer om det senare), men om det inte gör' t hjälper till att få saker att fungera smidigt, bör du rådfråga din läkare eller en gynekolog för att se om du kan ha ett tillstånd som hetervaginism, vilket gör det verkligen svårt för någonting att komma in i slidan.

Om dinvagina brinnereller klåda eller känner något slags dåligt under eller efter sex, prata med din läkare,framföralltom känslan snabbt inte' t försvinner på egen hand eller blir värre med tiden.

4. Och att du kan (eller kanske inte!) Blöda.

Den (felaktiga, ganska problematiska) myten att alla med en vagina blöder första gången de har penetrerande sex är, som visar sig, väldigt mycket inte sant!

Mer än 50 procent av människorna blödar inte sin första gång.

Ja,vissa människor blöder första gången, och att blödning orsakas vanligtvis av sträckningen av dinhymen—En tunn, delikat vävnad som ligger bara några centimeter inuti vagina. Menmer än 50 procentav människor don' t blödar första gången, eftersom jomfruhinnorna kan sträckas under vanliga aktiviteter som inte är sex, som att hoppa på en trampolin, cykla eller springa runt.

Också,blödning efter sexkan hända när som helst i ditt liv - inte bara första gången. Återigen: lube är din nya BFF.

5. Kom ihåg att inte jämföra din upplevelse med någon annans.

Inte bara ska du temperera dina förväntningar på det, utan också tänka på att när du tittar tillbaka på upplevelsen senare, inte att slå dig själv om det. Om du väntade på att ha sex för första gången med en långvarig partner bara för att bryta upp i framtiden, känn dig inte dåligt för att dela den upplevelsen med den personen så länge du hade samförstånd, entusiastiskt kul just nu. Det är normalt att tänka på tidigare sexuella upplevelser, men det är en del av kulet.

6. Du behöver inte' du måste berätta för någon att' är din första gång, men du kanske vill.

Ingen ny partner förtjänar en fullständig rapport om din sexuella historia. Oavsett om du har' har sovit med 50 personer eller noll, är' s ditt företag. Jag upprepar: ingen har rätt till ditt GG-nummer;" Att bli intim för första gången kan vara ... tja, intimt. Om du känner att du' om du håller tillbaka något viktigt för dig, kan det negativt påverka din totala komfortnivå och ~ vibe ~.

Om du berättar för någon att du' har aldrig haft sex förut och de freak, då de' de är förmodligen inte någon du ville vara med ändå. De borde ta det som sin anvisning för att vara jämnMerkommunikativt med dig.

7. Att vara säker kan faktiskt slappna av dig.

Ingenting är mer distraherande änoroa dig för STIochgraviditetunder sex. Även om det känns besvärligt är det så, så viktigt att chatta med din partner i förväg om vad du kommer att göra för att skydda er själva. Använd kondom även om du är på en annanform av födelsekontrollför att skydda er båda mot STI såvida ni inte är båda monogama med varandra och utan STI (kolla in lokala kliniker somPlanerad föräldraskapför gratis / prisvärd testning).

8. Entusiastiskt samtycke är en förutsättning för allt du gör.

GG quot; Se till att du entusiastiskt samtycker till alla saker som ni gör tillsammans," Säger Marin."' Entusiastisk' är en viktig del av den meningen. Don' t bara gå med på något - se till att du' är upphetsad över det. ”

Kom ihåg att bara för att du påbörjar en aktivitet - till exempel sex - behöver du inte avsluta eller fortsätta med den: Du har rätt att pausa eller stoppa vad det än är. Spelar ingen roll. Vad. Samma sak gäller naturligtvis för din partner: Kolla in varandra när saker och ting går för att se till att ni båda är entusiastiska över vad ni gör.

9. Kom ihåg att andas.

En stor del av att njuta av sex är att fokusera på de upplevelser du känner istället för till exempel din nervositet (vilket är helt vanligt att känna din första gång, även om du vet att du är redo att ha sex)." Djup andning är ett fantastiskt sätt att släppa av distraherande tankar," Marin påpekar. När du tar dessa djupa andetag, fokusera på hur olika delar av din kropp känner och hur din partners kropp känns mot din - inte bara den uppenbara delen, men deras fingrar i håret, händerna på höfterna, vad det än är.

10. Förspel, förspel, förspel. Nämnde jag förspel?

Ju mer väckt du är, desto bättre kön känner du, så försumma inte förspel - inklusive oralsex, manuell sex och, ja, god, gammaldags kyss." Du' du är mer benägen att orgasm från oralsex eller fingrar," Säger Marin." Motstå frestelsen att tänka på dessa aktiviteter som de saker du gör innan du går vidare till' main event.'" Oavsett om du gör orgasm första gången du har sex,klitorisstimuleringär nyckeln till de flesta kvinnors nöje, och vaginal samlag ger vanligtvis inte så mycket av det.

11. Att bry sig om din partners nöje betyder mer än din teknik.

Det är naturligt att oroa sig för att du inte kommer att bli GG-quot; bra GG-quot; i sängen din första gång, men lita på: det som är viktigast är att du investeras i hur din partner känner och vice versa, och att ni två kommunicerar om det.

GG quot; Många människor blir oroliga för sexuella prestationer, men kanske den bästa kvaliteten hos en älskare är entusiasm," Säger Marin. Om du' verkligen tycker om att ge din partner nöje, kommer de att' lägger märke till det och ha roligare, säger hon. Behöver du lite vägledning för att komma igång? Enkla frågor som," Hur känns det?" och," Gillar du när jag [fyller i tomt]?" ge din partner en chans att uttrycka uppskattning för det du gör eller (försiktigt) be om något lite annorlunda.

12. Feedback är inte samma sak som kritik, så tveka inte att ge den.

Om du inte har en orgasm känner du inte press att låtsas ha en.

En vanlig oro är att om du berättar för din partner att något inte mår bra - eller något annat skulle känna sig bättre - kommer de att känna sig attackerad. Men om de bryr sig om ditt nöje, kommer de gärna att höra hur du kan hjälpa dig att känna det. För tillfället kan det vara svårt att ta reda på exakt vad du vill, så det kan vara till hjälp att prata efter vad du tyckte om, vad du kunde göra utan och vad du vill prova nästa gång. Och om du inte har en orgasm känner du inte press att låtsas ha en. Tänk på orgasming inte som ditt ansvar utan som ett roligt mål att arbeta mot din partner / partner tillsammans.

13. Lube är din vän.

Att använda smörjmedel får ibland en dålig rap som ett tecken på att du inte är tillräckligt tänd, men även om du och din kropp säger "OK, låt oss göra det!" lite smörjmedel kan göra sexo myckettrevligare. En annan fördel med att använda envatten- ellersilikonbaseradesmörjmedel med kondom (undvik oljebaserat smörjmedel, vilket kan försämra latex) är att mindre friktion betyder att kondomen är mindre benägna att riva.

14. Din partners penis kanske inte gör allt som ni vill ha.

Oavsett om för tidig utlösning, en slapp penis eller oförmåga att slå orgasm, betyder det inte att något är fel med din partner eller att du misslyckades dem på något sätt. Komfort med en ny partner tar ofta tid och kommunikation, och det gäller både män och kvinnor.

Det kanske också är enlite mycketför första gången (men det är verkligen inte' t),det' s inget fel med att ta in en sexleksak. Egentligen är det' en bra idé för alla som har sex.

15. Temperera dina förväntningar.

Tonårsfilmer och TV-program sålde oss en ganska orealistisk vision om hur det är att ha sex för första gången. Det är alltid perfekt koreograferat och humörbelysat och romantiskt och slutar i en underförstådd samtidig orgasme. Som om.

SEX ÄR MESSY OCH MÄNNISKT OCH FLYGTT OCH OFTEN AWKWARD, INGEN SAMMAN HUR MÅNGA TIDAR DU' VE GJORT DET.

Förvänta dig inte fyrverkerier första gången du har sex - sex är rörigt och mänskligt och bristfälligt och ofta besvärligt, oavsett hur många gånger du' har gjort det. Det är praxis och utforskning som gör sex kul.