Vad du ska veta om analsex om du har en GI-problem

- Oct 23, 2019-


jag harirriterande tarmsyndromeller IBS. Jag gillar också verkligen analsex. Som ni kan föreställa er, går de två inte alltid tillsammans.

Många GI-tillstånd förutom IBS kan orsaka symtom som kan störa analsex.

Riktigt samtal: Om du har ett GI-tillstånd, behöver du oroa dig för pooping under analsex?

Låt oss chatta om pooping under anal, för det är förmodligen varför du klickade på den här historien. Det är ett faktum att ibland, som de säger, skit händer. "Sex kan vara rörigt ... och det är definitivt sant med analsex, IBS eller inte," licensierad psykolog och certifierad sexologDenise Renye, Psy.D., berättar för SELF.

Det finns två huvudmöjligheter när det gäller GI-tillstånd specifikt: att du aktivt kommer att poppa under anal på grund av till exempel diarré eller att du kan ha extra avföring i ändtarmen (del av tjocktarmennärmast din anus) på grund av något som förstoppning.

Saken är att vissa rester av avföring kan hänga i ändtarmen även om duintehar ett GI-tillstånd, så ja, vem som helst med ett fungerande butthole kan se någon poop under anal, säger Dr. Ivanina. Har ihållande, något oförutsägbartpoop-problemgör dig helt enkelt lite mer sårbar för detta.

Det betyder dock inte att poop absolut kommer att krascha din analparti. Om det gör det, tvätta händerna och de drabbade kroppsdelarna och omvärdera hur mycket du känner för att komma tillbaka till anal efter det. Om du kommer att fortsätta med penetration och du använder en kondom, bör du ta en ny. Om du använde en barriärmetod som t.ex.tanddamför analingus behöver du istället en ny av dem.

Ska du använda ett lavemang innan analsex för att minska risken för pooping?

Vem är injektioner av vätska i ändtarmen för att spola ut all avföring som finns där. I allmänhet är det OK att använda klyster "försiktigt och på lämpligt sätt, men inte ofta," säger Dr. Ivanina.

Demuskler i rektumvet vanligtvis vad de gör när det gäller att hålla kupan in eller skjuta ut den. Du vill inte använda lavemang så ofta att du orkar med din kropps naturliga avföringsprocess, särskilt om du har ett GI-tillstånd som redan skruvar med hur du bockar. Om du aldrig har diskuterat lavemang med din läkare kan det vara smart att kolla med dem innan du lägger till ett lavemang i din rutin.

Nästa upp: Är det mer troligt att du får smärta under analsex om du har problem med GI?

"Om någon har en GI-sjukdom som involverar anus / rektum - till exempel en floss av ulcerös kolit, ett rektalt magsår eller en anal fissur - kan det inte vara säkert att ha mottaglig analsex," säger Dr. Ivanina. Först av allt kan det verkligen skada. Men också allt som ökar dina chanser att byta vätskor, som analfissurer som kan lämna blodiga sprickor i huden, kan göra att du eller din partner ökar risken försexuellt överförda infektioner.

Det är därför du alltid ska använda kondomer för penetration (även på leksaker) och barriärmetoder som tandläkar för analingus. (Undantaget är om du och din partner är i en engagerad monogam sexuell relation och har testats nyligen.) Om du använder kondom bör du alltid få en ny när du växlar mellan anal och vaginal penetration, annars kan du deponera bakterier från din GI-kanal direkt in i din vagina där den kan orsaka en infektion.