Löpning är bra för ditt sexliv

- Dec 16, 2019-

image

Löpning är bra för din kropp och själ, och det är inte nyheter att det är också bra för ditt sexliv. En nyligen publicerad artikel ilöpare 's värld "förklarar hur fler miles kan – men inte alltid – översätta till mer (och bättre) nookie.

Löpning kan öka energi och självkänsla, och som kan leda till bättre prestanda i sovrummet. I en färsk undersökning, 51 procent av löparna sa sporten fick dem att känna sig starka och självsäkra och 54 procent sa att energikick de fick från att köra faktiskt vände dem på. Som sexterapeuten Ian Kerner förklarade i artikeln, "De mår bra i sina kroppar. De kan verkligen översätta det till sex där de känner sig fria och bekväma och i större utsträckning hämningslösa."

Löpning gör bra saker inte bara för kroppen utan för hjärnan också. Det ökar endorfiner och signalsubstanserna serotonin och dopamin. Alla dessa kemikalier arbetar tillsammans för att göra en idrottsman känner spänning, upphetsning, lycka och välbefinnande.

På baksidan, ska du ha sex precis innan en stor tävling? Många idrottare (särskilt män) oroa sig för att ha sex dagen före en stor match eller match kan tömma sin energi eller bråka med sin mojo. Men det finns inga bevis för att sex har en negativ inverkan på prestationsförmågan. Naturligtvis kan ett maraton älskog session precis innan du kör en verklig maraton sap för mycket energi, men en trevlig snabbis kan vara precis vad du behöver för att köra som vinden