VILKA LAGAR GÄLLER FÖR NÄRVARANDE FÖR SEXLEKSAKER?

- Nov 26, 2019-

VILKA LAGAR GÄLLER FÖR NÄRVARANDE FÖR SEXLEKSAKER?

I motsats till vad du kan förvänta dig, det finns ingen specifik kön leksak förordning i Storbritannien. I stället omfattas sexleksaker av ett brett spektrum av konsumentproduktsäkerhetsregler. Expert på konsumentsäkerhetDr Gordon HaywardFörklarar att det inte finns krav som specifikt syftar till sexleksaker, även om felaktiga leksaker kan återkallas av statliga organ om någon gör ett klagomål. Sexleksaker äri stort sett oregleradi USA också.

"USA har inte en allmän, icke-elektrisk, produktsäkerhetsreglering," Hayward säger, förklarar att Food and Drink Administration endast reglerar enheter som har medicinsk eller terapeutisk användning vid behandling av sexuell dysfunktion, snarare än leksaker gjorda för nöjes skull. (En TALESMAN för FDA bekräftade detta via e-post.)

"Men det finns," tillägger han, "federala regeringen befogenheter att återkalla osäkra produkter." På grund av denna brist på specifik och detaljerad reglering, ovetande köpare kan sluta köpa osäkra leksaker gjorda av okända material och giftiga kemikalier.

Sexlektoraktivister och etiska återförsäljarelobbyföretagatt bara sälja leksaker tillverkade av kroppssäkra material som silikon, som är FDA-godkänd för användningsområden som i menstruationskoppar. Vissa aktivister går även in på högskolor för att utbilda studenter om sexleksy säkerhet, medan andra ropar företag somsälja giftiga leksaker på nätet.

Men hur vet du om dina egna sexleksaker är farliga? Vi talade med sexpedagoger, säkerhetsaktivister, etiska återförsäljare och sexförfattare för att ta reda på det.

image


1.AVOID BILLIGA GELÉ OCH PVC
2.KNOW THY DILDO
3.SE UPP EJACULATING SEX MASKINER
4.IF EN LEKSAK KAN GÅ VILSE INOM DIG, DET ÄR FÖRMODLIGEN INTE SÄKERT ATT ANVÄNDA
5.WHY VI BÖR BRY SIG OM VAD SOM FINNS I VÅRA SEXLEKSAKER?

" Utan omfattande utbildning om det material som händer eller inuti våra kroppar, kan vi inte fatta välgrundade beslut om våra sexuella liv," säger Sarah Brynn Holliday, en aktivist och queer sex pedagog. Hon lobbar främst för förändring som sexlektor. " Det jag gör kretsar kring holdingbolag till en etisk standard inom branschen. Jag hjälper dem att bli mer rättvisa och feministiska i sin affärspraxis , vilket inkluderar centrering kroppssäkra sexleksaker i deras produktval. Att förespråka säkra sexleksaker är viktigt för konsumentutbildning, motstånd mot kapitalism och social rättvisa."