Sexleksaker kommer aldrig att kunna göra det svåraste arbetet för dig

- Dec 16, 2019-

image

Jag arbetade på en sexshopförsju år - en av de vänliga, starkt upplysta butikerna som anlitade unga feminister och kungar med högskoleexamina och bra hårklipp. Innan vi träffade försäljningsgolvet utbildades vi i butikens kärnvärde: sexpositivitet. Denna filosofi uppmuntrar och firar enorma mänskliga sexuella uttryck, utan att gynna någon enskild aktivitet, orientering eller typ av kropp som den bästa, mest giltiga eller mest sexiga. Sexpositivitet innebär att så länge de val som görs är överensstämmande för alla inblandade, så är det bra, och att människor bör respekteras och firas för att de val som är bäst för dem. Jag anställdes som 22-åring, en ny högskoleutbildning med en frisyr som fortfarande var okul, och att få jobba för ett företag som höll detta som en grundtank kände verkligen spännande.

Mitt jobb var att omsätta, göra butiken så mycket pengar som möjligt. Det störde mig aldrig. Jag visste att för att fortsätta erbjuda den typ av programmering vi gjorde, eller för att donera till de orsaker som vi gjorde, var vi tvungna att hålla kontantströmmar i. Det var också kul, åtminstone en del av tiden. Den spänning som människor kände att de köpte sin första vibrator, en ny glidklyv eller ett påsatt sele och dildo att använda med en partner - det var smittsamt. Men många av mina kunder var villiga att tro att om de köpte rätt sak skulle de plötsligt ha ett hett sexliv, eller att de ensamma kunde göra det tunga lyftet för sig själva och sin partner.

Det var en vanlig tråd som gick igenom mitt nästa jobb på samma företag, som en sexpedagog som körde workshops om specialiserade ämnen, som tog mig till universitet, till medicinska skolor, till bachelorettfester. Deltagarna uttryckte hopp om att om de bara kunde lära sig att ge ett perfekt slagjobb eller räkna ut de magiska orden att säga till sin partner, de skulle förvandlas till befriade, allmäktiga, multiorgasmiska varelser med perfekta relationer. Men det har aldrig varit så enkelt. Att navigera efter sex kommer alltid att vara en fråga om att navigera i fördomar och traumor och rädsla och maktobalanser som vi och vår kultur är försåld med. Och i vissa fall finns det för vissa människor en mörk sida till oöverträffad (sex) positivitet. Trycket kring sex för att känna att du gör det rätt, trots alla dessa komplikationer - och att ha det kul att göra det - kan orsaka sin egen typ av skada.