Den snabba utvecklingen av silikonsexdockaprodukter

- Jun 27, 2019-

I kiselkönsdockan är metylgruppen bunden till kiselatomen genom en bindning, vilket ökar därmed utrymmet för fri rotation, och väteatomen på den utåt anordnade metylgruppen avvisar vattenets väteatom, vilket gör vattenmolekylen svår att tävla med kiselkönet. Dockens utvecklingstrend. Eftersom kiseldocka av kisel har många utmärkta fysikalisk-kemiska egenskaper, kan den användas i många tillfällen och miljöer, och den kommer att spela en viktig roll på fler områden. Under en lång tid framöver kommer kiseldocka av kisel att uppnå en snabb utveckling i följande aspekter.

(1) Förbättring av härdningsmetoden för kiselkönsdocka: från traditionell termisk härdning till strålningshärdning, mikrovågshärdning. För närvarande har viktiga framsteg gjorts i UV-härdbara silikonfrisättningsmedel och fiberbeläggningar.

(2) Introduktion av funktionella grupper av kiseldocka: byte av de vanligt använda metyl- och fenylgrupperna med aminogrupper, epoxigrupper, allylgrupper, hydroxylgrupper, etc., kan förändra de fysiska egenskaperna för kiselkönsdockan inom ett brett spektrum . Kemisk reaktivitet.

(3) Silikonsexdocka i kombination med andra material: Även om kiselsexdocka har många utmärkta egenskaper har den också nackdelarna med låg hållfasthet och dålig vidhäftning till underlaget och är kopplad till epoxi, akrylat, polyuretan och andra hartser. Modifiering genom förgrening och block-sampolymerisation kan uppnå kompletterande prestanda.